Parapunov u napadu (©MN Press)
Parapunov u napadu (©MN Press)

Parapunov i Mehić doveli Lale do polufinala Kupa Srbije

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.11.22. | 19:20

Izabranici Slobodana Boškana maksimalnim rezultatom savladali ekipu iz Subotice – 3:0 (25:23, 25:22, 25:23)

U reprizi prošlogodišnjeg finala plej-ofa Superlige, Lale su večeras nadigrale ekipu subotičkog Spartaka u Novom Sadu i tako obezbedile plasman u polufinale Kupa Srbije – 3:0 (25:23, 25:22, 25:23).

Prvi je do cilja dotrčao Partizan, koji je sinoć u četvrtfinalu eliminisao Spartak iz Ljiga. Večeras će biti poznata i preostala dva tima koja će nastaviti bitku za trofej u najmasovnijem takmičenju. Trenutno su u toku utakmice Zvezda - Mladi radnik i Radnički - Ribnica.

Izabrane vesti

Lale je do plasmana u polufinale Kupa predvodio korektor Radoslav Parapunov sa 18 poena. Pratio ga je David Mehić sa 11, dok se na osam zaustavio Petar Krsmanović. U poraženom sastavu najbolji je bio Murad Kan sa deset poena.

Najneizvesnije je bilo u prvom setu. Iako je Vojvodina vodila u većem delu tog perioda, Spartak se probudio u finišu, preokrenuo i obezbedio veoma neizvesnu završnicu. Ipak, na krilima Parapunova i Krsmanovića, Novosađani su uspeli da osvoje prvi set, što se ispostavilo kao ključno za razvoj i ishod meča.

U drugom periodu, iako je Spartak uspeo da stigne do izjednačenja pred kraj seta, Novosađani nisu dozvolili gostima da ni u jednom momentu povedu, bili su pribraniji u finišu i opet zahvaljujući raspoloženom Parapunovu duplirali prednost u setovima. Spartak je loše otvorio treći kvartal, kasnije se trgnuo, ali to nije bilo dovoljno da dođe ni do jednog seta, pa su Novosađani upisali ubedljivu pobedu.

Bolje su meč otvorili Novosađani i na startu imali prednost od tri poena razlike. Ipak, sustizao je Spartak tu prednost postepeno i dugo vremena bio na poen zaostatak, a onda su se Lale vratile na plus tri pri rezultatu – 16.13, poenima Parapunova i Mehića. Ipak, posle tajm-auta Spartak se vratio u život, na krilima internacionalaca Murada Kana i Ahmeda Omara, kao i Mašulovića, koji su osvojili bitne poene. Uspeli su Subotičani i da preokrenu – 19:20, i donesu veoma neizvesnu završnicu seta. Viđena je u tim momentima rezultatska klackalica, ali je Parapunov spasavao Lale. Na kraju poen iz napada i as servis Petra Krsmanovića doneli su Staroj dami vođstvo u setovima – 1:0.

Slično kao i u prvom periodu, Novosađani su i na startu drugog seta imali prednost od dva do tri poena razlike. Viđeno je i ovom setu i mnogo servis grešaka sa obe strane. Razigran je u timu Lala izuzetno u napadu, a veoma upešan i u bloku bio Parapunov, preko kojeg je Voša držala distancu. Međutim, gosti su na krilima Murada Kana držali priključak. Prvi put izabranici Slobodana Boškana značajnije su se odlepili sredinom seta – 14:10. Morao je tada Ivica Jevtić da reaguje tajm-autom kako bi trgnuo svoje momke. I to je dalo rezultat, Spartak je uspeo da stigne do izjednačenja – 17:17 poenima Kana i Mašulovića. Ipak, Lale su bile dovoljno koncetrisane i uspele da opet stave utakmicu pod kontrolu. Odlični su u bloku u par navrata bili Mehić i Simić, čime je Vojvodina opet pobegla na tri razlike. Spartak je prišao na poen zaostatka u samom finišu, ali je još jednom kad je najvažnije dominirao Parapunov, pa je Voša je došla do velikih 2:0.

Na početku trećeg kvartala, Vojvodina je napravila strašnu seriju od 5:0, kada je na servis liniji bio Maksim Buculjević, a ponovo u napadu veoma raspoložen Parapunov. Jesu se izabranici Ivice Jevtić trgli u nastavku, uspeli da se primaknu sredinom seta i na poen zaostatka, ali tamo gde je stao Parapunov, nastavio je u ključnim momentima pre svih David Mehić i održavao prednost Lala. Opet su živnuli u samom finišu gosti iz Subotice, iskoristili nekoliko grešaka domaćih i stigli na minus jedan, ali Vojvodina se izborila s pritiskom i upisala maksimalnu pobedu nad Spartakom za prolazak među četiri najbolje ekipe Kupa.

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE

Odbojkaši

Utorak

Partizan - Spartak Ljig 3:1 (25:19, 23:25, 25:16, 25:22)

Sreda

Vojvodina - Spartak Subotica 3:0 (25:23, 25:22, 25:23)

Radnički - Ribnica U TOKU

Crvena zvezda - Mladi radnik U TOKU

Odbojkašice

Sreda

Jedinstvo - Inđija U TOKU

Ub - Srem U TOKU

Železničar - TENT U TOKU

20.30: Omladinac - Partizan


tagovi

kup srbije u odbojciOK VojvodinaOK Spartak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara